خانهمدیریت
مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار (MBA) با رویکرد مشاور کوچینگ
***دوره مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار (MBA) با رویکرد مشاور کوچینگ
دوره مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار (MBA) با رویکرد مشاور کوچینگ
دوره مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار (MBA) با رویکرد مشاور کوچینگ | این روز ها همه به دنبال کسب مهارت برای بدست آوردن درآمد بیشتر هستند. این جمله تنها برای افراد عادی صدق نمی کند بلکه مدیران باید بدانند که به منظور ارتقاء سطح و کیفیت سازمان خود بایستی مهارت هایی را در خود تقویت کنند تا از طریق آن بتوانند سود بیشتری را به دست آورند. شغل کوچینگ یکی از فعالیت هایی است که در سال های اخیر رشد چشمگیری داشته است به&z...
دوره مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار (MBA) با رویکرد مشاور کوچینگ
دوره مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار (MBA) با رویکرد مشاور کوچینگ | این روز ها همه به دنبال کسب مهارت برای بدست آوردن درآمد بیشتر هستند. این جمله تنها برای افراد عادی صدق نمی کند بلکه مدیران باید بدانند که به منظور ارتقاء سطح و کیفیت سازمان خود بایستی مهارت هایی را در خود تقویت کنند تا از طریق آن بتوانند سود بیشتری را به دست آورند. شغل کوچینگ یکی از فعالیت هایی است که در سال های اخیر رشد چشمگیری داشته است به طوری که در آمارها جزو تاثیرگذار ترین روش ها و ابزار های توسعهی رهبری سازمانی معرفی شده است. فرآیند کوچینگ فرآیندی می باشد که همزمان که فرد در نقش مربی به دیگر افراد کمک میکند و در جایگاه مربی و مدیر در توسعه سازمان و توانایی های کارمندان خود نقش پر رنگ و ارزشمندی دارد. از این رو دوره مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار (MBA) با رویکرد مشاور کوچینگ در موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان طراحی و ارائه شده تا علاقه مندان با افزایش سطح آگاهی از خود، افزایش قدرت ذهن، انتخاب و مسئولیت پذیری بتوانند سطح زندگی و شغلی را ارتقاء داده و ارتباطات پایدار و مؤثرتری را با دیگران ایجاد نمایند و همزمان در رشد دیگران هم نقش موثری داشته باشند.
آشنایی با تعریف کوچینگ
لازم به ذکر است که در ابتدای نگارش این مطلب باید با تعریف کوچینگ آشنا شوید و یادگیری اساس آن را در اولویت قرار دهید. در تعریف رسمی، کوچینگ یک همکاری و مشارکت بین کوچ و فرد مراجعه کننده می باشد که در طی آن، فرد با استفاده از تفکر عمیق و خلاقیت خود، تواناییهای شخصی و حرفه ای را بالا می برد و در راستای موفقیت قدم می گذارد. جالب است بدانید که کوچ خواستار ایجاد یک ارتباط موثر و زیر بنای بسیار محکم با فردی است که میخواهد با او کار کند. این زیر بنا شامل راز داری، امنیت، احساس اعتماد و اطمینان می باشد که تمامی این عوامل موجب شده تا فرد بتواند به راحتی با کوچ خود ارتباط برقرار کند، برای بیان تمام مشکلات و دغدغه هایش ترس و واهمه نداشته باشد و با اعتماد به آن شخص از مسائل حل نشدنی رهایی یابد. اما کسی که در نقش کوچ فعالیت می کند بایستی بارها تحت آموزش دوره مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار (MBA) با رویکرد مشاور کوچینگ قرار گرفته باشد.
لازم به ذکر است که کوچینگ دارای دستاورد های متفاوتی می باشد و کمک میکند تا از این طریق افراد به خواسته های خود که توسعه مهارت ها و ارائه راهکار ها برای حل مشکلات است، دست پیدا کنند. در حالت کلی کوچ به دنبال ایجاد راهکاری مناسب برای تغییرات مثبت و عمیق در زندگی حال و آینده افراد است. این فعالیت گسترده بر پایه امکانات و توانمندی هایی می باشد که در حال حاضر در دسترس فرد است. در واقع هدف از ارائه کوچینگ، کمک به افراد در شکستن الگوهای باور منفی خود، اقدام قاطعانه و تعیین اهداف مشخصی برای دستیابی به آن چیزی است که در زندگی آرزوی رسیدن به آن را دارند. اما بهتر است بدانید که تنها کسانی از عهده این کار بر می آیند که در دوره مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار (MBA) با رویکرد مشاور کوچینگ شرکت کرده و موفق به اخذ مدرک آن در مجموعه ای حرفه ای نظیر موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان شده اند.
آشنایی با انواع کوچینگ
همان طور که گفته شد کوچینگ را فرآیندی می نامند که با توجه به نیازهای افراد در موقعیت ها مختلف ارائه شده و بر اساس انسان ها در شرایط مختلف بیان می گردد. لازم به ذکر است که کوچینگ عموماً روش هایی به منظور کمک کردن به دیگران برای رشد، پیشرفت، یادگیری مهارت های جدید، یافتن موفقیت فردی، دستیابی به اهداف و مدیریت تغییر در زندگی و چالشهای شخصی می باشد. انواع کوچینگ نیز مباحثی است که معمولاً بر نگرش ها، رفتار، مهارت ها، اهداف و آرزوهای شغلی و همچنین بر توسعه زندگی و شغلی تمرکز می کند.
بیزینس کوچینگ (کوچینگ کسبوکار): این نوع از کوچینگ معمولا به صورت گروهی یا فردی برای رسیدن به اهداف سازمانی ارائه می گردد.
کوچینگ مدیران اجرایی: در این بخش از کوچینگ مدیران اجرایی تمام تلاش خود را به منظور رشد مهارت های جدید، بهبود عملکرد، غلبه بر انحراف و کسب آمادگی برای پیشرفت می کنند.
کوچینگ فردی/ زندگی: کوچ فردی در راستای بهبود زندگی ارائه می شود و به منظور شناخت بیشتر افراد و انجام اقدام مناسب برای تغییر زندگی، رسیدن به اهداف و احساس رضایت مندی بیشتر صورت می گیرد.
کوچینگ شغلی: کوچ شغلی به افراد کمک مینماید تا آنچه را از شغل خود میخواهند و به آن نیاز دارند بشناسند و پس از آن در راستای موفقیت قدم بردارد.
کوچینگ عملکرد: کوچ های عملکرد به کارمندان در هر سطحی کمک مینمایند تا الزامات شغلی، شایستگی های مورد نیاز برای رسیدن به الزامات، شکاف در عملکرد فعلی همراه با عملکرد مطلوب و فرصت های بهبود عملکرد خود را بهتر بشناسند.
کوچینگ رهبران جدید: در حالت کلی هدف از ارائه این کوچینگ شفاف نمودن مؤلفه های اساسی رهبری برای کسانی است که به تازگی در این مسیر قدم نهاده اند، همچنین مسئولیت های مهم نقش جدید آن ها در رسیدن به اهداف در روز های اول در نظر گرفته خواهد شد.
کوچینگ توسعه: در حالت کلی تمرکز کوچینگ توسعه بر ارزیابی، بالا بردن و ارتقاء شایستگی یا برنامهریزی حمایتی و اجرای پروژه های استراتژیک می باشد.
بررسی تفاوت های میان مدیر و کوچ
شاید فکر کنید که یک و مدیر و یک کوچ تفاوت هایی ندارند و مانند همدیگر عمل می کنند. این در حالی است که اگر از مناظر مختلف به این دو شغل نگاه شود، شاید در ظاهر و بیان وظایف همانند تلقی شوند اما در حالت کلی این گونه نمی باشد. به عنوان مثال یک کوچ زمان بیشتری را صرف گوش دادن و پرسیدن سوالات میکند، در حالی که یک رئیس یا مدیر وقت بیشتری را صرف صحبت کردن و تعیین مسیر میکند. یا اینکه یک کوچ بیشتر زمانش را در مشاهدات ظریف و دقیق سرمایهگذاری خواهد کرد، در حالی که یک رئیس با پیش فرض های خود سعی می کند به سرعت نتیجه گیری کند و کار را به مرحله اجرا در آورد. همچنین یک کوچ، مسائل را برای یافتن ریشه یک مشکل باز میکند، در حالی که یک رئیس سریع ترین مسیر را برای مقابله با موارد سطحی به کار میگیرد. مهمتر از همه این است که یک کوچ در هر حالتی به کارمندانشان در اجرای وظایف شان کمک می کند، در حالی که یک رئیس مشغول سرزنش و توبیخ دیگران می باشد. لازم به ذکر است که یک کوچ کارمندان را تحت حمایت خود در می آورد اما یک مدیر برنامه های خود را ارائه کرده و به آن ها میگوید که دنباله روی کنند.
آشنایی با ویژگی های یک رهبر خوب
یکی از مهم ترین نکاتی که باید به آن بسیار توجه شود، آشنایی با خصوصیات یک رهبر سازنده و حرفه ای است. از آن جایی که هر کسی توانایی رهبری را ندارد باید آموزش هایی را دیده باشد و مدارکی تحت عنوان مدرک مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار (MBA) با رویکرد مشاور کوچینگ اخذ کرده باشد چرا که بدون مدارک و گواهینامه پایان دوره معتبر قادر به ادامه کار و موفق شدن نخواهد بود. لازم به ذکر است که اخذ مدرک به تنهایی کافی است و در راستای این عملکرد باید مهارت های رهبری نیز تقویت گردد. موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان بر آن است تا با ارائه دوره های آموزش معتبر اطلاعات کافی را در اختیار مدیران قرار دهد. در این بخش به بررسی برخی از ویژگی های رهبری می پردازیم، تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
رهبران حرفه ای و برجسته محیطی با ارتباط دوستانه در سازمان ایجاد میکنند.
رهبران خوب به ایجاد و حفظ اعتماد توجه ویژهای دارند.
یک رهبر خوب به پیشرفت و توسعه هوش هیجانی خود و اعضای تیم توجه خاصی می کند.
برای یک رهبر خوب، اعضای تیم مهم ترین دارایی سازمان هستند.
رهبران برجسته تمام سعی خود را در فروتنی به کار میگیرند و تلاش میکنند همواره فروتن باقی بمانند و به کارمندان خاضعانه کمک کنند.
بهترین رهبران اعضای تیم خود را به مانند یک مربی تعلیم میدهند و در کنار هم همانند یک خانواده در رسیدن به هدف تلاش می کنند. این رهبران در به حداکثر رساندن توانایی های اعضای تیم خود عملکرد فوق العادهای دارند.
رهبران خوب شرایط یادگیری را برای کارمندان خود فراهم میکنند.
رهبران برجسته به گونه ای رفتار میکنند که اعضای تیم روی حرف شان حساب کرده و همراه با پیروی از دستورات بدون استرس وظایف خود را به انجام رسانند. اینجاست که شفافیت سازمانی حرف اول را می زند.
رابطه کوچینگ سازمانی و افزایش عملکرد سازمان ها
در میان سازمان ها مواردی مانند ایجاد روابط میان سازمانی ایجاد شده که به منظور توسعه آن ها بهتر است کوچ ها بر قرار شوند. لازم به ذکر است که کوچینگ سازمانی توانایی های فردی را تقویت کرده و آن ها را مسئولیت پذیر بار میآورد. همچنین دل مشغولی و تعهد کارکنان را افزایش میدهد. یکی دیگر از مزیت های بهره مندی از کوچینگ بهبود عملکرد فردی است. به علاوه کوچینگ کمک میکند تا فرد پتانسیل های خود را شناخته و گسترش دهد و برای رسیدن به موفقیت گام بردارد. لازم به ذکر است که کوچینگ کمک میکند تا افراد و سازمان ها نقاط قوت و توانایی های خود را شناسایی کنند و فرصت بیشتری برای رشد و پیشرفت کردن پیدا کنند.